Профільний комітет рекомендував ВР обрати нових членів ВРП з-поміж трьох кандидатур

Профільний комітет рекомендував ВР обрати нових членів ВРП з-поміж трьох кандидатур

Укрінформ
Комітет з питань правової політики рекомендує Верховній Раді обрати нових членів Вищої ради правосуддя з-поміж трьох кандидатів: Романа Маселка, Миколи Мороза, В’ячеслава Талька.

Про це повідомляється на сайті парламенту, передає Укрінформ.

«Комітет з питань правової політики на своєму засіданні 13 липня 2022 року (протокол № 95) вирішив рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо обрання Маселка Романа Анатолійовича, Мороза Миколи Володимировича, Талька В’ячеслава Валентиновича на посади членів Вищої ради правосуддя та не рекомендував Верховній Раді України обирати Заічко Олену Вікторівну на посаду члена Вищої ради правосуддя», - ідеться в публікації.

Читайте також: Члени ВРП закликають негайно відновити її повноважний склад

Як повідомлялося, згідно з Законом “Про Вищу раду правосуддя”, ВРП складається з двадцяти одного члена, з яких десятьох обирає з’їзд суддів України з числа суддів чи суддів у відставці, двох призначає Президент, ще двох обирає Верховна Рада, двох - з’їзд адвокатів, двох - Всеукраїнська конференція прокурорів, двох - з’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ. Голова Верховного Суду входить до складу Вищої ради правосуддя за посадою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-