В ОП прогнозують, що після обрання керівника САП розблокується конкурс на директора НАБУ

В ОП прогнозують, що після обрання керівника САП розблокується конкурс на директора НАБУ

Укрінформ
Після оголошення фінальних результатів конкурсу з обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури має бути розблоковано роботу комісії з відбору кандидатів на посаду директора Національного антикорупційного бюро, оскільки одна людина є одночасно членом обох конкурсних комісій.

Про це сказав заступник керівника Офісу Президента Андрій Смирнов в ефірі інформаційного телемарафону «UAразом», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Призначенню цього чиновника заважала суто технічна обставина на етапі організації проведення конкурсу на очільника НАБУ. Справа в тому, що до складу конкурсної комісії з обрання керівника НАБУ була запропонована людина, яка в момент, коли формувалася конкурсна комісія, була членом конкурсної комісії з добору прокурора САП. Кабмін спочатку звертався до міжнародних партнерів про можливу заміну цієї людини, але зрештою людина залишилася. Я думаю, що як тільки поставиться фінальна крапка в оголошенні результатів конкурсу на керівника САП, відповідно, дуже швидко розблокується друге питання», - зазначив він.

Водночас Смирнов підкреслив, що юридично ні від Президента, ні від Офісу Президента не залежить фінальне рішення комісії щодо прокурора САП, однак додав, що глава держави у відеозверненні напередодні надав «чіткий політичний меседж» про необхідність розблокування процесів з обрання очільників САП і НАБУ.

Читайте також: Зеленський про керівника САП: Відповідна людина обрана, фінальне слово – за комісією

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 17 липня закликав невідкладно завершити процедуру призначення керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та доручив Прем’єр-міністру Денису Шмигалю активізувати конкурсну процедуру відбору нового керівника Національного антикорупційного бюро України.

21 грудня минулого року комісія з обрання керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за результатом конкурсу оголосила рейтинг кандидатів на посаду очільника відомства і його заступника, а також керівника п’ятого відділу. Відповідно до рейтингу, серед кандидатів на посаду керівника САП детектив Національного антикорупційного бюро Олександр Клименко набрав 246 балів. Водночас члени комісії не змогли офіційно затвердити цей результат.

У рекомендаціях Єврокомісії щодо надання Україні статусу кандидата в члени ЄС міститься пункт про необхідність призначення керівника САП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-