За останні п'ять місяців терор росії досяг апогею – Венедіктова

За останні п'ять місяців терор росії досяг апогею – Венедіктова

Укрінформ
росія має бути визнана державою-терористом - за вісім років маємо цьому жахливі докази, а за останні п'ять місяців її терор досяг апогею. Її військами вчинено майже 23 тисячі воєнних злочинів.

Про це заявила Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова у своєму Фейсбуці з нагоди роковин трагедії МН17, передає Укрінформ.

«8 роковини трагедії МН17. Теракт із 298 жертвами - збиття пасажирського літака в небі над окупованою територією Донеччини. 8 років відповіді шукає міжнародна спільна слідча група за участю України, Королівства Нідерландів, Бельгії, Австралії та Малайзії. Чотирьох обвинувачених - трьох громадян рф та одного українця - судять в окружному суді Гааги», - зауважила Венедіктова.

Вона зазначила, що у вересні минулого року була в судовій залі в комплексі «Схіпхол», де слухали родичів жертв цієї трагедії. І запам’яталися їхні біль і туга та головне бажання – справедливості і покарання всіх причетних. За її словами, слідство триває, щоб встановити екіпаж ЗРК «Бук» та хто з керівництва рф віддавав накази на переміщення комплексу на територію України і яка була послідовність цих наказів, а також визначити учасників нарад у рф щодо надання військової підтримки, у тому числі засобів протиповітряної оборони, терористичним організаціям «днр» та «лнр».

Читайте також: ООН має дати юридичне визначення поняття «державний тероризм» - Президент

«росія має бути визнана державою-терористом. Ми вже 8 років маємо цьому жахливі докази, а за останні 5 місяців її терор досяг апогею. Її військами вчинено майже 23 тисячі воєнних злочинів, ціллю кожного з яких стали цивільні об’єкти та мирне населення України, журналісти світових ЗМІ, які показували правду про агресію рф і її звірства», - наголосила Венедіктова.

Генпрокурор відзначила, що у справі МН17 на 22 вересня 2022 року призначене наступне технічне засідання, на якому суд може назвати дату винесення вироку. Попередньо визначені орієнтовні дати – 17 листопада та 15 грудня 2022 року.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-