Зеленський: Україні за час війни вдалося зберегти стійкість державних інституцій

Зеленський: Україні за час війни вдалося зберегти стійкість державних інституцій

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський у день ухвалення Декларації про державний суверенітет наголосив, що за час війни Україні вдалося зберегти стійкість державних інституцій.

Про це він зазначив під час свого відеозвернення у суботу, 16 липня, передає Укрінформ.

“Ми могли у час такої війни здобути статус кандидата на вступ у ЄС. Зберегли стійкість державних інституцій. Перебудували енергетичну систему для роботи в енергомережі європейського континенту. Перенаправили всі логістичні процеси в державі – військові та економічні”, - сказав він.

На думку Зеленського, головним також є те, українці зберігають внутрішню єдність, подолавши конфлікти й суперечності, які заважали в минулому.

“Ми всі маємо пам'ятати ціну помилок і розбрату, які ускладнили для попередніх поколінь шлях до тих результатів, які є сьогодні. Маємо пам'ятати, скільки всього довелося пережити нашому народу, поки стало можливим відновити суверенітет і незалежність України”, - зазначив президент.

Він нагадав, що цього дня 32 роки тому була ухвалена Декларація про державний суверенітет України, яка утвердила право нашого народу жити самостійно і демократично.

“32 роки потому, після восьми років війни на Донбасі і у 143 день повномасштабної війни проти росії, може здаватися, що текст декларації може бути іншим з безпекової точки зору. Але на той час цей текст був революційним. Декларація відновила традицію українського державотворення і саме на її основі згодом був прийнятий Акт проголошення незалежності України”, - зазначив він.

“Сьогодні, коли наш народ воює за незалежність, ми у своєму праві у всіх сенсах цього слова — історично, політично, культурно і, що дуже важливо, юридично!

Читайте також: Зеленський: Ракетами й артилерією росії не вдасться зламати нашу єдність

У тому числі і на цьому базується впевненість нашого народу у перемозі”, - сказав Зеленський.

Він також запевнив, що Україна поступово звільнить окуповані райони нашої держави.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-