Берлін засудив російську атаку на Вінницю

Берлін засудив російську атаку на Вінницю

Укрінформ
Офіційний Берлін засудив учорашню російську ракетну атаку на Вінницю.

Про це заявив представник федерального уряду ФРН Вольфганг Бюхнер на брифінгу в Берліні в п’ятницю, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми приголомшені російськими ракетними обстрілами центру великого міста в центральній частині України та суворо їх засуджуємо як акт жорстокості та вимагаємо від росії негайно припинити всі атаки проти цивільних цілей», - заявив Бюхнер.

Читайте також: росія відповість за воєнні злочини у Вінниці та інших містах України – ЄС

Він наголосив на великій кількості жертв, серед яких є діти.

«Місто Вінниця розташоване далеко від будь-якої лінії фронту. російський удар спрямований проти цивільного населення та вкотре засвідчує, що росія в цій війні масово порушує права людини», - заявив представник уряду ФРН.

Він зазначив, що німецька сторона підтримує розслідування цього та інших воєнних злочинів українськими та міжнародними структурами.

Читайте також: Загиблих унаслідок теракту у Вінниці поховають коштом громади

Бюхнер також запевнив у підтримці України з боку Німеччини - фінансової, гуманітарної, зброєю.

Варто зауважити, що напередодні німецькі політики утримувалися від коментарів щодо чергового злочину російської армії проти України.

Як повідомлялося, 14 липня росіяни вдарили по центру Вінниці крилатими ракетами «Калібр», запустивши їх із підводного човна в акваторії Чорного моря. Загинули 23 особи, у тому числі троє дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-