Байден проситиме прем'єра Ізраїлю посилити допомогу Україні – ЗМІ

Байден проситиме прем'єра Ізраїлю посилити допомогу Україні – ЗМІ

Укрінформ
Президент США Джо Байден, який перебуває з візитом в Ізраїлі, в ході запланованих на 14 липня переговорів з ізраїльським прем'єром Яїром Лапідом має намір обговорити ситуацію в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Vesty.co.il з посиланням на високопоставлені джерела в Єрусалимі та Вашингтоні.

При цьому наголошується, що президент запропонує керівництву Ізраїлю "зайняти більш певну позицію щодо конфлікту" та збільшити обсяг допомоги Києву. Від будь-яких подробиць із цього приводу джерела утрималися.

На думку політичних аналітиків, «українське питання» обговорюватиметься під час розмови за зачиненими дверима. Будь-яких заяв із цього приводу швидше за все не буде.

Раніше у ЗМІ вказувалося, що у Білому домі хотіли б "більшої виразності" у політиці Єрусалима щодо російського вторгнення в Україну. Джерела, близькі до американської адміністрації, давали зрозуміти, що у Вашингтоні чекають від головного стратегічного партнера на Близькому Сході "симетрії у протистоянні загрозі, що виходить з кремля". В Єрусалимі, у свою чергу, доводили до відома Білого дому, чому змушені діяти так, а не інакше.

Читайте також: У Білому домі розповіли, як планують використати програму ленд-лізу для України

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський під час відеоспілкування зі студентами та професорами провідних освітніх та дослідницьких установ Ізраїлю заявив, що Україна вдячна ізраїльському суспільству за підтримку у протистоянні російській агресії, проте також хоче і допомоги з боку влади Ізраїлю, якої поки що немає.

З 24 лютого в Україні продовжується повномасштабна російська воєнна агресія.

Фото: twitter.com/POTUS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-