Єрмак пропонує створити ТСК з питань контролю за використанням зброї від партнерів

Єрмак пропонує створити ТСК з питань контролю за використанням зброї від партнерів

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак пропонує народним депутатам створити Тимчасову спеціальну комісії для підготовки і розгляду питань, пов‘язаних із контролем над використанням зброї, отриманої від партнерів.

Про це він повідомив у Телеграмі після зустрічі з президентом Радіо Свобода Джеймі Флаєм, передає Укрінформ.

"Хочу запропонувати народним депутатам розглянути одну важливу ідею. А саме - створення Тимчасової спеціальної комісії, яка займатиметься підготовкою і розглядом питань, пов‘язаних із контролем над використанням зброї, отриманої від наших партнерів… Парламент як законодавчий орган має бути долучений до контролю оборонної допомоги союзників. Наша мета - максимальна прозорість, наскільки це можливо в умовах воєнного стану. Вся отримана західна зброя знаходиться на обліку і відправляється на фронт. Все чітко контролюється і тепер цей процес стане ще більш відкритим. Саме прозорість є кращим рецептом проти російських маніпуляцій і фейків", – зазначив керівник ОП.

Єрмак вважає, що російські спроби розбалансувати міжнародну коаліцію навколо України зазнають нищівного краху. Він наголосив, що питання зброї для Української держави – це пріоритет.

"Ми всі бачимо, як вже змінюють ситуацію на полі бою західні гармати, САУ, HIMARS та інші види озброєнь. Нам потрібно більше зброї для звільнення територій, ми не дамо росіянам перемогти і зробимо все, щоб вигнати їх з нашої землі. Саме тому проросійські наративи будуть розбиті", – додав Єрмак під час спілкування з Флаєм.

Читайте також: Німеччина і Словенія хочуть прискоритися з наданням Україні танків

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російська федерація розпочала повномасштабну війну проти України. Цивілізовані держави світу підтримують Україну, надаючи, зокрема, оборонну допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-