Заборонена КПУ має рахунки у восьми банках, скільки там грошей - наразі невідомо

Заборонена КПУ має рахунки у восьми банках, скільки там грошей - наразі невідомо

Ексклюзив
Укрінформ
За інформацією Міністерства юстиції України, наразі невідома сума коштів на рахунках Комуністичної партії України, які за рішенням Восьмого апеляційного адміністративного суду мають бути передані у власність держави. Відомо, що рахунки партії є у восьми банках.

Про це йдеться у відповіді міністерства на інформаційний запит Укрінформу.

У міністерстві нагадали, що рішенням Восьмого апеляційного адміністративного суду від 5 липня 2022 році у справі № 826/9751/14 позов Міністерства юстиції та Державної реєстраційної служби до Комуністичної партії України про заборону діяльності політичної партії задоволено.

Таким чином, заборонено діяльність Комуністичної партії України, передано майно, кошти та інші активи Комуністичної партії України, її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень у власність держави.

Читайте також: Суд заборонив «Партію Шарія»

“Водночас повідомляємо, що сума коштів, яка належить Комуністичній партії України та знаходиться на рахунках у фінансових установах, наразі невідома”, - йдеться у відповіді.

Також у Мін’юсті уточнюють, що станом на 12 липня 2022 рішення Восьмого апеляційного адміністративного суду від 5 липня 2022 у справі № 826/9751/14 не набрало законної сили.

Згідно з рішенням ВААС від 5 липня, в КПУ наявні рахунки в АТ “Ощадбанк”, ПАТ АБ “Експрес-Банк”, АТ “Укрсоцбанк”, ПАТ КБ “ПриватБанк”, АТ “Комінвестбанк”, АТ “Імексбанк”, АТ “Полтава-Банк” та АТ “Райффайзен Банк Аваль”.

Серед майна, яке за рішенням суду має перейти у власність держави, - житлові та нежитлові приміщення, гаражі, земельні ділянки, квартири, транспортні засоби, тощо, які перебувають в АР Крим та областях України.

Читайте також: кремль через Януковича поширює наратив про необхідність капітуляції України

Як повідомлялося, на 5 липня за позовами Мін'юсту заборонено діяльність уже 15 проросійських політичних партій в Україні. Це - Комуністична партія України, "Щаслива Україна”, «Русь єдина», «ОПЗЖ», Партія Шарія, «Опоблок», «Соціалісти», «Наші», «Держава», «Блок Володимира Сальдо», партія «Справедливості та розвитку», Соціалістична партія України, «Ліва опозиція», «Союз лівих сил» та Прогресивна соціалістична партія України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-