Ердоган запевнив Зеленського, що Туреччина готова сприяти переговорам про припинення війни

Ердоган запевнив Зеленського, що Туреччина готова сприяти переговорам про припинення війни

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив про готовність надати всю необхідну підтримку для початку переговорного процесу між Україною та рф, включаючи сприяння та посередництво у Стамбульському процесі.

Про це він сказав під час телефонної розмови із Президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє Укрінформ із посиланням на директорат із комунікацій адміністрації глави Турецької держави.

Як зазначається, турецький лідер наголосив, що найбільшим бажанням Туреччини є настання миру в Україні. Він також заявив, що триває робота над планом, підготовленим Організацією Об’єднаних Націй щодо поставок української зернової продукції на світовий ринок.

Ердоган зауважив, що рішення між Україною та росією у будь-якому разі буде шляхом дипломатії, тому стіл переговорів має бути відкритим.

Читайте також: Кулеба – про зернові коридори: Ми за кілька кроків від угоди, але вони найскладніші

“Президент Ердоган висловив готовність надати всі види необхідної підтримки, включаючи сприяння та посередництво у межах Стамбульського процесу”, - зазначили у директораті.

Ердоган також подякував Зеленському за його привітання турецькою мовою з нагоди Курбан-байраму.

За інформацією директорату з комунікацій, президент Туреччини також провів розмову з володимиром путіним, під час якої заявив, що настав час вжити заходів стосовно плану ООН щодо створення безпечного коридору для експорту зерна у Чорному морі.

За словами Ердогана, війна між Україною та росією має завершитися "тривалим і справедливим миром", і досягти цього необхідно шляхом переговорів. “Як Туреччина готові зробити всі можливі внески у пожвавлення переговорного процесу”, - сказав він.

Читайте також: У міноборони Туреччини розповіли, які питання узгоджують для відкриття «зернових коридорів»

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський провів перемовини з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом, під час яких обговорювалася важливість розблокування українських портів та відновлення експорту зерна, а також запобігання вивезенню росією українського зерна з захоплених територій.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-