Шмигаль зустрівся із прем'єром Нідерландів Рютте

Шмигаль зустрівся із прем'єром Нідерландів Рютте

Оновлено
Укрінформ
Прем’єр-міністри України і Нідерландів Денис Шмигаль та Марк Рютте обговорили посилення санкцій проти росії та залучення Нідерландів до відбудови України.

Про це глава українського уряду повідомив у Твітері, передає Укрінформ.

“Нідерланди долучаться до відновлення України! Сьогодні в Києві обговорили з Прем'єр-міністром Марком Рютте посилення санкцій, відповідальність росії за військові злочини та залучення Нідерландів до відбудови регіонів. Подякував за солідарність і підтримку євроінтеграції України”, - зазначив Шмигаль.

Читайте також: Зеленський: Нідерланди - у першій десятці партнерів України за обсягом воєнної допомоги

За інформацією Урядового порталу, прем'єр-міністри під час зустрічі обговорили також страхування від воєнних ризиків бізнесу, який готовий приходити в Україну, та конфіскацію заморожених активів рф.

«Агресор має платити за свою неспровоковану агресію. Тому ми закликаємо наших партнерів запровадити національне, а в майбутньому й міжнародне законодавство щодо конфіскації заморожених російських активів. Надалі це має стати системою світової безпеки, коли спільні підходи національного й міжнародного законодавства будуть гарантувати конфіскацію активів агресора для компенсації збитків, які він завдав неспровокованою агресією», — зазначив Шмигаль.

Він також запропонував Нідерландам спільно реалізувати проєкти у сфері діджиталізації, яка є ефективним інструментом для боротьби з корупцією.

Читайте також: Нідерланди дадуть Україні сучасну важку зброю, панцирники і гаубиці - Рютте

Своєю чергою Марк Рютте зауважив, що деякі регіони Нідерландів зацікавлені долучитися до відбудови постраждалих українських територій. Крім того, Нідерланди зацікавлені брати участь у секторальному розвитку України, зокрема у сфері сільського господарства.

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте перебуває з робочим візитом в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-