Зеленський - про домовленості з Нідерландами: Я не хотів би готувати росію до неприємних сюрпризів

Зеленський - про домовленості з Нідерландами: Я не хотів би готувати росію до неприємних сюрпризів

Укрінформ
Нідерланди входять в десятку держав-партнерів, які допомагають Україні озброєнням, наразі тривають перемовини з урядом Нідерландів про подальшу співпрацю. Разом із тим, деталі домовленостей не оприлюднюються, аби «не готувати російську федерацію до неприємних сюрпризів».

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу з Прем‘єр-міністром Нідерландів Марком Рютте в Києві заявив Президент України Володимир Зеленський.

«Нідерланди входять в десятку держав-партнерів, які допомагають озброєнням нашій армії, а значить допомагають і деокупації нашої держави. Я за це вдячний. Я не впевнений, що можу розказати абсолютно все, про що ми домовляємось з урядом Нідерландів. Я не хотів би готувати російську федерацію до неприємних сюрпризів для них», - заявив Президент.

Читайте також: Зеленський: Нідерланди - у першій десятці партнерів України за обсягом воєнної допомоги

Відповідаючи на запитання щодо постачання Україні самохідних гаубиць та іншого озброєння, глава держави відзначив, що наша держава дійсно потребує більше артилерії, враховуючи переважаючі сили противника.

«Дійсно, у нас є, на жаль, велика перевага з точки зору кількості зброї, артилерії з боку росії у порівнянні з Україною. І дійсно, одним з актуальних питань, і зараз на зустрічі з Марком (Рютте – ред.) я піднімав це питання, є постачання артилерії. Скажу відверто, я з усіма партнерами, які готові давати потужну підтримку, говорю про артилерію. Так, цього дійсно не вистачає», - зазначив глава держави.

Він відмовився коментувати питання про постачання іншої зброї та відзначив, що ця інформація призначена лише для військових.

Читайте також: Нідерланди дадуть Україні сучасну важку зброю, панцирники і гаубиці - Рютте

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте перебуває з робочим візитом в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-