Антикорупційна стратегія України до 2025 року набула чинності

Антикорупційна стратегія України до 2025 року набула чинності

Укрінформ
Відсьогодні набув чинності Закон «Про засади державної антикорупційної політики на 2021 - 2025 роки», який є важливим кроком на шляху до євроінтеграції України.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба Верховної Ради України.

«Із сьогоднішнього дня набирає чинності опублікований в газеті «Голос України» Закон «Про засади державної антикорупційної політики на 2021-2025 роки»», - йдеться в повідомленні.

Згідно з документом, метою законодавчого акта є досягнення суттєвого прогресу в запобіганні та протидії корупції, а також забезпечення злагодженості й системності антикорупційної діяльності всіх органів державної влади та органів місцевого самоврядування України.

Антикорупційна стратегія реалізується шляхом виконання відповідної державної антикорупційної програми, яка розробляється Національним агентством з питань запобігання корупції з урахуванням особливостей, встановлених законом, та затверджується Кабінетом Міністрів.

НАЗК координує реалізацію документа та виконання заходів державної програми, за потреби у відомстві може бути створено координаційну робочу групу з питань антикорупційної політики як консультативно-дорадчий орган.

Очікується, що антикорупційна стратегія дасть змогу знизити рівень корупції в Україні, зокрема шляхом усунення або мінімізації корупційних ризиків, зменшення корупційного досвіду громадян та бізнесу, зниження толерантності до корупції та збільшення кількості публічних службовців, громадян та бізнесу, які готові та фактично повідомляють про відомі їм випадки корупції.

Читайте також: Конференція у Лугано: Принципи і умови міжнародної допомоги з відбудови

Як повідомляв Укрінформ, 20 червня Верховна Рада ухвалила Закон "Про засади державної антикорупційної політики на 2021- 2025 роки". Рішення підтримали 310 парламентаріїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-