Понад 40 країн в ОБСЄ засудили тортури та інше насильство рф у війні проти України

Понад 40 країн в ОБСЄ засудили тортури та інше насильство рф у війні проти України

Заява
Укрінформ
В ОБСЄ 43 країни-учасниці засудили тортури та інше насильство щодо цивільних та військових осіб під час агресивної війни росії проти України.

Як передає кореспондент Укрінформу, відповідну спільну заяву виголосив очільник місії Данії в ОБСЄ Рене Дінесен під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні.

"Ми глибоко занепокоєні звітами, які заслуговують на довіру, включаючи звіт першої місії у рамках московського механізму ОБСЄ до України, щодо ймовірного застосування тортур та жорсткого поводження, включаючи повідомлення про зґвалтування та інші форми сексуального насильства, а також насильницьких зникнень щодо цивільних осіб та членів збройних сил у ході агресивної війни росії проти України", - йдеться у заяві.

Читайте також: Усі відповідальні за депортацію українців до рф мають бути покарані – США в ОБСЄ

У ній було рішуче засуджено насильство, порушення прав людини та міжнародного гуманітарного права, а також наголошено на тому, що усі причетні до цього особи "мають бути притягнуті до відповідальності".

Спільну заяву з нагоди Міжнародного дня на підтримку жертв тортур підписали такі країни: Албанія, Андорра, Канада, ЄС та його країни-члени, Грузія, Ісландія, Ліхтенштейн, Молдова, Чорногорія, Північна Македонія, Норвегія, Сан Марино, Швейцарія, Туреччина, Україна, Об’єднане Королівство та Сполучені Штати Америки.

Читайте також: У москви закінчуються ресурси, треба посилити санкції – Україна в ОБСЄ

З 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська воєнна агресія. Сили оборони України чинять героїчний опір загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-