Уряд пропонує створити Офіси відновлення у Києві, Вашингтоні, Брюсселі та Лондоні

Уряд пропонує створити Офіси відновлення у Києві, Вашингтоні, Брюсселі та Лондоні

Укрінформ
Уряд України пропонує створити декілька Офісів відновлення нашої держави: у Вашингтоні, Брюсселі, Лондоні та інших містах, але головний офіс має бути в Києві.

Про це сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час виступу в Лугано, повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

За словами Шмигаля, платформа відновлення України складатиметься з трьох рівнів. Перший — це high level, де будуть представлені лідери держав. Другий рівень — це спільна координаційна група, яка включатиме керівників виконавчої влади та decision makers з України, США, ЄС, Британії, Польщі та інших країн-партнерів. «Третій рівень — це тематичні групи за галузевими напрямками. 24 групи Національної ради відновлення України. Сьогодні й у майбутньому запрошуємо приєднатись до цих груп усіх, хто має досвід та бажання зробити Україну кращою», — наголосив він.

Також, як відзначив глава уряду, Україна ініціює створення Advisory group, куди увійдуть європейські політики, американські та європейські економісти зі світовими іменами: «Це професіонали, які допоможуть не лише сформувати стратегію, але і продемонструвати наш рівень відкритості».

Прем’єр-міністр підкреслив, що план відновлення України писався на основі ключових принципів — наскрізних векторів, дотримання яких дозволить ефективно змінювати та відбудовувати країну.

Читайте також: Коаліція з відбудови України включатиме країни-партнери та приватний бізнес – Шмигаль

«Відновлення краще, ніж було. Build back better. Наша мета — не просто відновити скло і бетон, а збудувати нову країну», — сказав він.

Так, серед ключових принципів: максимально можлива безпека для людей та бізнесу, верховенство права, євроінтеграція та відповідність критеріям кандидатства, прозорість і підзвітність у відновленні, відбудова України з максимальним залученням зелених технологій, digital інструменти під час відновлення та загальна діджиталізація, залучення приватного капіталу до процесу відбудови.

Читайте також: Сім принципів відновлення України, які затвердили в Лугано

Як повідомляв Укрінформ, 4-5 липня в Лугано (Швейцарія) відбулася Конференція з питань відновлення України після військової агресії російської федерації.

5 липня представники понад 40 країн і близько 20 міжнародних організацій за результатами Міжнародної конференції схвалили Декларацію Лугано і пообіцяли підтримувати Україну.

За даними уряду, план відновлення України вже зараз оцінюється у 750 млрд доларів.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-