Санкції мають максимально обмежити виїзд із росії осіб з оточення путіна — Зеленський

Санкції мають максимально обмежити виїзд із росії осіб з оточення путіна — Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наполягає на максимальному санкційному обмеженні пересуванні поза росією усіх, хто входить до політичного та воєнного оточення президента російської федерації, а також застосуванні санкцій проти їхніх родичів і тих, на кого переписані їхні активи.

Про це він зазначив під час спільної з Прем‘єр-міністром Австралії Ентоні Албанізом у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Важлива і санкційна політика, яка повинна бути ще потужнішою, тому що повинна обмежити максимум всі пересування поза державою російська федерація тих чи інших осіб, які є в оточенні російського президента – як воєнному, так і політичному. Також накладання санкцій на їхні активи у тих чи інших державах, на їхні бізнеси. Але стовідсоткове накладання», - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Австралія підтримуватиме Україну до перемоги над росією – прем’єр

Він зазначив, що після накладання арешту на активи цих осіб потрібно шукати рішення для фінансового відшкодування Україні.

Також глава держави наголосив на необхідності застосування обмежень до родичів і близьких осіб з оточення путіна, на яких ті переписують свої активи.

«Їм не повинно бути комфортно. Кому їм? Усім дітям, онукам, близьким, родичам, які мають нерухомість або на кого вони переписали свої бізнеси за часи цієї війни, тому всіх цих людей треба знаходити», - пояснив Президент.

Читайте також: Австралія запровадить санкції ще проти 16 росіян і заборонить імпорт російського золота

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський заявив, що сьомий пакет антиросійських санкцій Європейського Союзу має бути настільки відчутним для росії, як шість попередніх пакетів, які вже впроваджені, разом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-