Прем'єр-міністр Норвегії закликав світ тримати війну в Україні у фокусі уваги

Прем'єр-міністр Норвегії закликав світ тримати війну в Україні у фокусі уваги

Укрінформ
Світ має тримати війну в Україні у фокусі своєї уваги, бо війна не зникне від того, якщо до неї повернутися спиною.

Про це заявив Прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере на спільному з Президентом Володимиром Зеленським брифінгу у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я приїхав, щоб висловити солідарність Норвегії з Україною та її народом у боротьбі за незалежність і можливість жити, за власну честь. Україна веде боротьбу не лише за себе - це боротьба за засадничі принципи, на яких побудований весь світ, за безпеку Європи, безпеку сусідів. Усе це ми відчуваємо своїми серцями", - сказав Стере.

Він зазначив, що сьогодні на власні очі побачив жахливі наслідки війни у Чернігівській області.

"Війна ніколи не була приємною, але те, що ми сьогодні побачили - жертви, руйнування, (почули) історії, від яких крається серце, від людей, які виживають серед руїн і серед яких є чоловіки, жінки і діти, абсолютно мене вразило", - зазначив Прем'єр-міністр Норвегії.

Читайте також: Норвегія обіцяє розглянути питання про постачання газу Україні

За його словами, після повернення з саміту НАТО в Мадриді він хоче передати сильний меседж світові про те, що не можна забувати про війну.

"Мій меседж такий: якщо ви хочете повернутися до війни спиною, забути про неї , не помічати її - це дуже хибна позиція, бо від цього війна нікуди не дінеться. Саме тому ми повинні зберігати фокус нашої уваги на Україні, на народі України і на цінностях, за які бореться Україна", - наголосив Стере.

Як повідомлялося, раніше Прем'єр-міністр Норвегії заявив, що його країна до кінця цього року і впродовж наступного надасть Україні пакет допомоги на суму 1 мільярд євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-