Зеленський заявляє про необхідність пришвидшити роботу над «промисловим безвізом» із ЄС

Зеленський заявляє про необхідність пришвидшити роботу над «промисловим безвізом» із ЄС

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголошує на необхідності значно пришвидшити роботу над підготовкою «промислового безвізу» між Україною та Європейським Союзом.

Як передає Укрінформ, про це він сказав під час виступу у Верховній Раді, передає кореспондент Укрінформу.

"Тільки за останній час зроблено транспортний безвіз, авіаційний безвіз, ми отримали максимально відкритий доступ до європейського ринку без мит і квот... Ми маємо значно прискорити роботу над промисовим безвізом", - підкреслив Зеленський.

Він також нагадав, що Україна вже приєдналася до спільної європейської енергетичної мережі і тепер має змогу транспортувати електрику країнам Європейського Союзу.

Читайте також: Зеленський виступає у Раді

Як повідомлялося, Угода про оцінку відповідності та прийнятності промислових товарів (АСАА, "промисловий безвіз") - це визнання еквівалентності системи технічного регулювання та оцінки відповідності європейській. Укладання АСАА, або так званого промислового безвізу, дало б змогу виробникам промислової продукції отримувати необхідні сертифікати в Україні замість звернення до офіційного представника - резидента Євросоюзу, який має право отримати такий документ. Можливість укладання такої угоди передбачена в Угоді про асоціацію між Україною та ЄС. Раніше в уряді заявляли, що потенційно ACAA може охопити до п’ятої частини українського експорту до ЄС.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-