Резніков просить депутатів Бундестагу прискорити постачання зброї

Резніков просить депутатів Бундестагу прискорити постачання зброї

Укрінформ
Міністр оборони Олексій Резніков поінформував депутатів Бундестагу про ситуацію на полі бою та наголосив, що міжнародна військова технічна допомога поступово сприяє зміні ходу бойових дій.

Їхня зустріч відбулася в рамках візиту німецьких депутатів до Києва, передає Укрінформ з посиланням на Міноборони.

У цьому контексті Резніков подякував німецьким парламентаріям за надання допомоги Україні. Зокрема, від ФРН та Нідерландів Україна отримала САУ “PzH-2000”. Також Німеччина надала Україні протитанкові комплекси, переносні зенітно-ракетні комплекси, автомобільну техніку, медичне обладнання та засоби індивідуального захисту військовослужбовців.

"До 24 лютого росія вела в Україні гібридну війну. Сьогодні – це інтенсивні бойові дії. Ворог використовує важке озброєння, авіацію. У них набагато більше ресурсів. Тому Україні необхідне озброєння країн НАТО, нам потрібно ще більше далекобійної артилерії, щоб зберегти життя українських воїнів на полі бою та захистити мирне населення. ...В рамках двосторонньої співпраці ми зацікавлені у прискоренні постачання озброєння та військової техніки з вашої країни. Це зміцнило б наші Сили оборони, – зазначив Резніков.

Читайте також: На Банковій провели зустріч із депутатами Бундестагуговорили про сьомий пакет санкцій

Також міністр оборони наголосив, що «зберігати обличчя» путіну, на що досі натякають окремі партнери, вже пізно.

"Після звірств та злочинів у Бучі, Бородянці, Ірпені, Маріуполі... Ми захищаємо свої землі, боремося за свободу, захищаємо весь європейський континент. Давайте просто разом переможемо ворога", – закликав Резніков.

Представники Бундестагу висловили свою солідарність з українським народом і запевнили у подальшій підтримці України.

Як повідомлялося, група німецьких депутатів від ХДС/ХСС на чолі з керівником комітету Бундестагу у закордонних справах Томасом Ерндлем під час візиту до України відвідала Бородянку та Ірпінь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-