Чехія назвала відновлення України пріоритетом під час свого головування у Раді ЄС

Чехія назвала відновлення України пріоритетом під час свого головування у Раді ЄС

Укрінформ
1 липня Чехія розпочала піврічне головування у Раді Європейського Союзу та оголосила п’ять пріоритетів своєї роботи.

 Як передає Укрінформ, про це йдеться у програмі, яка опублікована на сторінці Чеського головування в Раді ЄС.

«Під час свого головування Чеська Республіка зосередиться на п’яти тісно пов’язаних пріоритетних сферах: управління кризою біженців і післявоєнне відновлення України, енергетична безпека, зміцнення обороноздатності Європи та безпеки кіберпростору, стратегічна стійкість європейської економіки та стійкість демократичних інститутів», - йдеться у програмі.

Зазначається, що після військової агресії росії проти України чеське головування підтримуватиме зусилля ЄС щодо захисту суверенітету та територіальної цілісності України, використовуючи всі інструменти та програми, запропоновані ЄС, включаючи посилення санкцій.

Читайте також: Франція підбила результати свого головування у Раді ЄС

«Політична та військова підтримка України з боку ЄС та його держав-членів становить для нас життєво важливий інтерес заради забезпечення безпеки в Європі», - йдеться у програмі.

Наголошується, що російська агресія спричинила найбільшу кризу біженців з часів Другої світової війни.

«ЄС має вжити всіх заходів, щоб якнайкраще впоратися з безпрецедентною хвилею біженців, зокрема жінок і дітей із постраждалої від війни України. Це вимагатиме мобілізації всіх наявних ресурсів і досвіду, а також їх скоординованого використання», - йдеться у документі.

Ще одним важливим завданням чеського головування буде післявоєнна відбудова України, зосереджена на відновленні критичної інфраструктури, забезпеченні основних послуг, зміцненні стійкості та економічному відновленні та стабільності в Україні.

«Міцна співпраця ЄС з Україною та забезпечення необхідних фінансових ресурсів у всьому вільному світі матимуть вирішальне значення», - йдеться у програмі.

Читайте також: Зеленський подякував Чехії за її позицію щодо України на час головування в Раді ЄС

Як повідомляв Укрінформ, об’єднана підтримка Європейським Союзом України у протистоянні російській воєнній агресії стала одним з головних результатів піврічного головування Франції у Раді Європейського Союзу, що завершилося 30 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-