В ОП назвали позитивною для України нову Стратегічну концепцію НАТО

В ОП назвали позитивною для України нову Стратегічну концепцію НАТО

Відео
Укрінформ
Стратегічна концепція НАТО, затверджена сьогодні главами держав та урядів країн Альянсу на саміті у Мадриді, відображає існуючі безпекові реалії та є позитивною для України.

Про це заявив у Мадриді під час зустрічі з журналістами заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Не було секретом, що на цьому саміті НАТО оновить свою Стратегічну концепцію. Україна вносила свої пропозиції задовго до цього. Той текст концепції, який оприлюднений сьогодні, відповідає існуючому стану речей. А на сьогодні, дійсно, росія є агресором та ворогом для держав-членів НАТО, що вони й відобразили в своїй концепції. Дуже добре, що позиція України з цього приводу також була врахована», - сказав заступник глави ОП.

Він окремо наголосив на важливості того, що нова Стратегічна концепція НАТО, що розрахована на наступні 10 років, підтверджується чинність політики відкритих дверей НАТО.

Читайте також: Столтенберг: Ми сьогодні продемонстрували, що двері НАТО – відкриті

«Ми дійсно вітаємо сьогоднішнє рішення про майбутнє прийняття двох потенційних членів (Фінляндії й Швеції – ред.). Для України це важливо й позитивно. Що більше безпеки в Європейському регіоні, у цьому випадку – у Північній Європі, тим краще для нас. Дуже важливо, що була повторена фраза про Бухарестський саміт 2008 року, та відповідні положення (його рішень – ред.), що стосуються України», - сказав Жовква.

Він наголосив, що нова Стратегічна концепція НАТО є позитивною для України.

Читайте також: НАТО визнало росію найбільш значною і прямою загрозою безпеці

Як повідомлялося, 28-30 червня у Мадриді відбувається саміт НАТО. Глави держав та урядів розглядають шляхи посилення політики стримування й оборони, розвитку оборонних спроможностей Альянсу у новій безпековій ситуації, що склалася після неспровокованого вторгнення росії в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-