Світ заплатить потрійну ціну, якщо не покарає росію зараз — Кислиця

Світ заплатить потрійну ціну, якщо не покарає росію зараз — Кислиця

Укрінформ
Якщо рф не притягнути до відповідальності за агресію проти України, не буде покладено краю цій глобальній загрозі.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю «Українська правда» заявив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

«Моя думка більш широкого політичного плану полягає в тому, що без притягнення росії до відповідальності не буде покладено край цій глобальній загрозі. Тому трибунал, суд, механізм компенсації – надзвичайно важливі для того, щоб хоч якось компенсувати українським громадянам заподіяну шкоду. Хоча життя вбитих – і цивільних, і військових – не повернеш, але мова йде і про значні збитки, заподіяні війною, збитки матеріального плану», - сказав він.

Читайте також: Оживити «беззубу ООН» – це навряд, але поставити росію на місце – реально

За словами Кислиці, в іншому випадку вже через 5, 6, 7 років світ знову стане жертвою агресії росії.

«На глобальному рівні – і про це я говорю щоденно з партнерами, і багато з них мене підтримують – якщо не буде розірване це коло, цей цикл безвідповідальності, навіть якщо рф буде розгромлена у військовому плані на території України, світ буде й надалі жити в умовах постійної загрози з боку рф. А в найближчому майбутньому, тобто через 5, 6, 7 років, світ знову стане жертвою агресії. Але це буде вже агресія більш високого рівня. Тому що чи путін, чи його наступники здійснять реальну реформу збройних сил, а не ту потєшну, яку вони типу робили, звільнять генералів-дегенератів, знайдуть вмілих генералів, озброяться й завдадуть удару. І тоді світ буде платити потрійну ціну», - додав дипломат.

Він наголосив, що тому притягнення росії до відповідальності – дуже важливий процес і не тільки для України.

Читайте також: Кислиця в Радбезі ООН закликав світ покласти край російському фашизму вже зараз

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують міста й села України, катують і вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять запеклий опір російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-