Ракетні обстріли в Україні: США закликали країни ООН долучитися до покарання винуватців

Ракетні обстріли в Україні: США закликали країни ООН долучитися до покарання винуватців

Укрінформ
Сполучені Штати звернулися із закликом до країн ООН не мовчати та виступити із засудженням воєнних злочинів в Україні, які чинять російські сили, та докласти всіх зусиль, щоби притягнути до відповідальності виконавців і замовників цих звірств.

З такою заявою виступив у вівторок на засіданні РБ ООН заступник постійного представника США при ООН посол Ричард Міллс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми закликаємо всіх членів Ради говорити правду, включно з тими, хто не засуджує публічно тих речей, які представлені їм. Ми всі несемо відповідальність за те, щоби роз’яснити моральну вину росії у цій війні за вибором»,- наголосив американський представник.

У цьому зв’язку він закликав не використовувати таких понять як «обидві сторони» у своїх закликах припинити війну, особливо на тлі останніх ракетних ударів росії по українських мирних містах. Водночас Міллс наголосив на необхідності правосуддя стосовно тих, хто віддавав накази й виконував ці злочини.

Читайте також: Зеленський закликав ООН позбавити росію повноважень у Генасамблеї за порушення Статуту

«Міжнародне співтовариство має притягти тих, хто вчинив і замовив ці злочини»,- наголосив посол.

Він підкреслив, що правосуддя має дістати військове й політичне керівництво росії, а також рядових військових, які вчиняють військові злочини чи інші звірства.

«Сполучені Штати підтримують усі міжнародні розслідування цих злочинів, включно з тими, що проводять МКС, ООН та ОБСЄ»,- зазначив представник США.

Читайте також: ООН має дати юридичне визначення поняття «державний тероризм» - Президент

У цьому контексті він привітав рішення Міжнародного кримінального суду про запуск розслідування жорстоких злочинів, скоєних в Україні, а також висловив підтримку органам розслідування в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, у Нью-Йорку в вівторок проходить засідання Ради Безпеки ООН, у якому в режимі відеоконференції взяв участь Президент України Володимир Зеленський. Головна тема засідання стосується реагування на обстріли російськими військами цивільних осіб та об’єктів в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-