Україна має безпрецедентно високий рівень підтримки G7 – Стефанчук

Україна має безпрецедентно високий рівень підтримки G7 – Стефанчук

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук вважає, що рівень підтримки України з боку країн Групи семи безпрецедентно високий, і ця солідарність найбільше лютить путіна.

Про це спікер сказав у ефірі телемарафону, повідомляє Укрінформ.

«Україна сьогодні має історично безпрецедентно високий рівень підтримки з боку «Великої сімки». І це підтвердив останній саміт і тому я вважаю його успішним. Наша солідарність – це те, що найбільше лютить диктатора путіна. Тому перший день саміту він (путін – ред.) «привітав» ракетними ударами по мирних містах України. Він же мріяв, що його запросять виступити на саміті, а G7 запросила виступити Президента України Володимир Зеленського», - сказав Стефанчук.

Читайте також: ЄС засудив російську ракетну атаку на Кременчук та інші міста України

Спікер наголосив на важливості заяви саміту G7, у якій містисться запевнення, що фінансова, військова та інша підтримка України від Групи семи триватиме стільки, скільки буде потрібно.

Крім цього, він підкреслив, що лідери G7 засудили «жорстоку, неспровоковану, несправедливу та незаконну, загарбницьку війну проти України з боку росії за сприяння білорусі».

Як повідомлялося, у заяві G7 про підтримку України, оприлюдненій після зустрічі лідерів Групи семи 27 червня, у якій узяв участь через відеозв’язок Президент України Володимир Зеленський, зазначається, що країни G7 підтримуватимуть Україну «скільки буде необхідно» й посилюватимуться санкції проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-