ЄС засудив російську ракетну атаку на Кременчук та інші міста України

ЄС засудив російську ракетну атаку на Кременчук та інші міста України

Заява
Укрінформ
Європейський Союз засудив атаку російських загарбників на Кременчук, в результаті якої загинули десятки мирних людей, та наголосив на тому, що росія понесе відповідальність за власні дії.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у заяві високого представника ЄС Жозепа Борреля, оприлюднені на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«ЄС засуджує російську ракетну атаку на торговельний центр в українському місті Кременчук. Сотні безневинних цивільних людей, за повідомленнями, знаходилися у цьому центрі під час атаки. Наші думки зараз із жертвами та їх родинами», - підкреслюється в заяві.

Як зазначив Боррель, цей ракетний напад став ще одним жахливим актом у серії атак на цивільних людей та цивільну інфраструктуру, що були скоєні збройними силами росії, включаючи нещодавні атаки на цивільні будівлі та цивільну інфраструктуру в Києві та в інших регіонах України.

Читайте також: Макрон назвав абсолютним жахом ракетний удар росіян по Кременчуку

«Обстріли цивільного населення та цивільних об’єктів є дуже небезпечними та абсолютно неприйнятними, вони дорівнюють воєнному злочину. Росія несе повну відповідальність за ці акти агресії, за всі руйнування та втрати життів, що вона спричинила. Вона (росія – ред.) буде притягнута до відповідальності за такі дії», - йдеться у заяві високого представника ЄС.

Читайте також: Міноборони рф визнало ракетний удар по Кременчуку і розказало свою версію пожежі в ТЦ

Як йдеться у документі, ЄС підтверджує повну солідарність з народом України і надалі надаватиме потужну підтримку економічній, військовій, соціальній та фінансовій стійкості України, включаючи направлення гуманітарної допомоги.

Читайте також: Байден відреагував на ракетний удар по Кременчуку: Напад на цивільних у ТРЦ - жорстокий

Як повідомляв Укрінформ, 27 червня дві російські ракети вдарили по Кременчуку. Одна з них влучила по торговельно-розважальному центру. Наразі відомо про більш як 20 загиблих, лікарі надали допомогу 59 постраждалим. У Харкові за добу від ворожих обстрілів загинули дев'ятеро людей, у Лисичанську - вісім.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-