Відповіддю на обстріл у Кременчуці має бути посилення військової підтримки України - Дуда

Відповіддю на обстріл у Кременчуці має бути посилення військової підтримки України - Дуда

Укрінформ
Обстріл російською армією торговельно-розважального центру "Амстор" у Кременчуці є черговим воєнним злочином рф, відповіддю на який має бути посилення військової підтримки України.

Про це у Твітері написав президент Польщі Анджей Дуда, передає Укрінформ.

“Напередодні саміту НАТО в Мадриді росія вчинила черговий воєнний злочин проти мирного населення. Цього разу в Кременчуці, Україна. Відповіддю на обстріл торговельного центру, переповненого невинними людьми, має бути посилення військової підтримки України, захисників Європи”, - написав Дуда.

Заступник глави МЗС Польщі Марцін Пшидач в ефірі телеканалу TVN24 підкреслив, що обстріл ракетами Кременчука є “варвавським актом терору”, адже свідомо нанесено удар по місцю скупчення великої кількості людей. Він зазначив, що росія, ймовірно, намагатиметься переконувати, що удар був нанесений по об'єктах критичної інфраструктури – залізничній колії, НПЗ.

“Але ми абсолютно не повинні сприймати це пояснення”,- підкреслив Пшидач.

Читайте також: Ракетний обстріл ТЦ у Кременчуці: зниклими безвісти вважаються 36 людей

Він висловив переконання, що метою атаки було залякування українського суспільства, а також сигнал Заходу після саміту G7 і напередодні саміту НАТО: росія здатна на все, аби захопити Україну.

За його словами, у кремлі розраховують, що Захід перелякається. Однак, цей тиск має призвести до зворотного ефекту.

Пшидач повідомив, що ракетний удар по ТЦ у Кременчуці буде предметом обговорень під час саміту НАТО у Мадриді. Він зазначив, що найкращою відповіддю на цю атаку буде підготовка Альянсу до посиленої політики відлякування росії, а також продовження і посилення військової та економічної допомоги Україні.

Як повідомлялося, 27 червня дві російські ракети вдарили по Кременчуку. Одна з них влучила по торговельно-розважальному центру "Амстор". Зараз відомо про 18 жертв, лікарі надали допомогу 59 постраждалим.

У Мадриді 28-30 червня відбуватиметься саміт НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-