Зеленський зустрівся з сенатором США - говорили про визнання росії спонсором тероризму

Зеленський зустрівся з сенатором США - говорили про визнання росії спонсором тероризму

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив зі співголовою Комітету з питань міжнародних відносин Сенату США Джеймсом Рішем питання посилення взаємодії в оборонній сфері між США та Україною, а також посилення санкцій проти російської федерації і необхідність визнання росії державою-спонсором тероризму.

Зустріч відбулася в Києві, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

Зеленський, зокрема, відзначив важливість візиту американського сенатора в цей непростий для нашої країни час і наголосив, що двопалатна й двопартійна підтримка України сьогодні є вкрай необхідною.

Президент поінформував про ситуацію на фронті, а також про нещодавні ракетні удари, які, як зазначили в ОП, «показово відбулися напередодні важливих заходів, зокрема саміту G7 та НАТО, що є викликом безпеці не тільки для України, а й для всього Європейського континенту».

Читайте також: Американський сенатор Ріш відвідав Бучу та Ірпінь

Глава держави наголосив, що це не має залишитися без твердої відповіді цивілізованого світу – агресор повинен бути покараний.

Під час розмови також було відзначено важливість визнання росії державою-спонсором тероризму.

Сторони обговорили поглиблення двосторонньої взаємодії в оборонній сфері, посилення санкцій та повоєнну відбудову України.

«Я щиро вдячний Президенту, Конгресу та всьому американському народові за масштабну безпекову й фінансову підтримку», – сказав Зеленський.

Як повідомлялося, країни «Групи семи» за підсумками зустрічі в Німеччині запевнили, що підтримуватимуть Україну «скільки буде необхідно», а також пообіцяли посилення санкцій проти росії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-