Єрмак звернувся до лідерів G7 - просить посилити санкції проти рф

Єрмак звернувся до лідерів G7 - просить посилити санкції проти рф

Укрінформ
Заходу потрібно подвоїти дію санкцій проти росії, тому що у разі перемоги рф у війні - міжнародний порядок, заснований на правилах, які підтримуються, будуть зруйновані.

Як передає Укрінформ, про це Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак написав у Телеграмі.

Він розповів, що у своїй колонці для західних ЗМІ звернувся до союзників України, лідерів країн G7, які сьогодні на саміті розглядають подальші дії щодо росії.

Зокрема, Єрмак наголосив, що Україну необхідно відбудувати за кошти, конфісковані у росії. Це буде правильно. Але для перемоги, тих санкцій, які зараз є, недостатньо. Їх необхідно посилювати.

"Я розумію, що нинішні санкційні обмеження багато коштують нашим союзникам. Я також знаю, що дехто починає замислюватися, чи варто воно їх зусиль: я підозрюю, що хтось може вважати, що вторгнення в Україну – це не що інше, як сварка в далекій країні, між людьми, про яких вони нічого не знають", - зауважив Єрмак.

Читайте також: Джонсон не виключає офіційного візиту Зеленського до Британії

Також наголосив, що наша боротьба сьогодні - це боротьба і західних країн, бо наші втрачені життя стануть втраченими життями європейців, якщо ми програємо.

"Якщо росія переможе, безпека Заходу і міжнародний порядок, заснований на правилах, які підтримуються, будуть зруйновані. І росія не зупиниться...Заходу потрібно подвоїти дію існуючих обмежень. Необхідно посилити енергетичні санкції, поширити їх на експорт газу, ввести обмеження для всієї банківської системи рф", - додав Єрмак.

Керівник ОП наголосив, що можемо перемогти росію за допомогою широкомасштабних санкцій і посилення військової підтримки України.

"Щоб покласти край цьому конфлікту, нам потрібен військовий паритет з рф, який має надати Україні можливість протистояти звичайній агресії та зробити її ціну неприйнятною для рф", - додав Єрмак.

Читайте також: Україна не робитиме кроків для вступу в НАТО, бо поки це безперспективно — Жовква

Крім того, Єрмак наголосив, що росія має бути визнана країною-спонсором тероризму за всі злочини в Україні.

"Нам потрібно показати силу у питанні розблокування наших портів. І дати Україні більше важкої зброї. Якщо цього не робити, росія зрозуміє це як слабкість, і вона не зупиниться. Сьогодні потрібна сила, щоб перемогти кремль", - підсумував Єрмак.

Як повідомляв Укрінформ, раніше керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що санкції щодо рф мають бути жорсткішими, зокрема потрібне газове ембарго у новому санкційному пакеті ЄС.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-