Дуда та Моравецький привітали Україну з кандидатством в ЄС

Дуда та Моравецький привітали Україну з кандидатством в ЄС

Укрінформ
У Варшаві надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС називають історичним моментом і відзначають значний внесок Польщі в досягнення результату.

Про це написали у соцмережах президент Польщі Анджей Дуда і прем’єр-міністр країни Матеуш Моравецький, передає Укрінформ.

“Єврорада ухвалила рішення надати Україні та Молдові статус кандидатів у ЄС. Це чудова новина! Вітаю! Ми активно підтримували заявки України і Молдови, а зараз радіємо разом з ними! Двері до ЄС мають бути відчиненими для амбітних суспільств. Слава захисникам України!”, - написав у Твітері Дуда.

У свою чергу Моравецький наголосив, що українці вже 120 днів показують, “що означає мужність і вірність європейським цінностям”.

“Вони захищають свою батьківщину і всю Європу від варварства путінської росії”, - наголосив польський прем’єр.

Читайте також: У Кабміні озвучили приблизні терміни вступу України до ЄС

Він підкреслив, що завдяки рішучим дипломатичним зусиллям та підтримці Польщі Єврорада ухвалила рішення про надання Україні статусу країни-кандидата на членство в ЄС.

“Я дякую всій європейській спільноті за це рішення. Історія не забуде цього моменту, адже не раз вона вже показувала, що лише спільно можемо перемогти тиранію”, - підкреслив голова Ради міністрів РП.

Як повідомлялося, глави держав та урядів Європейського Союзу 23 червня ухвалили рішення про надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-