роспропаганда намагається схилити Україну до перемовин за допомогою японського політика

роспропаганда намагається схилити Україну до перемовин за допомогою японського політика

Укрінформ
російська пропаганда за допомогою японського парламентаря Мунео Судзукі намагається схилити Україну до перемовин з російською федерацією.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє у Телеграмі.

Судзукі в коментарі російському «РИА» від 22 червня поклав на Україну провину за те, що росія розв’язала повномасштабну війну. За його словами, «Київ відповідальний за невиконання Мінських угод».

Така заява японського політика - продовження його риторики про те, що Україні слід терміново капітулювати. 16 червня видання Yahoo News Japan опублікувало статтю Судзукі, в якій він заявив: якщо Україна не може воювати без допомоги Заходу, «почесна капітуляція важлива для збереження життів».

Читайте також: До відповідальності слід притягнути всіх пропагандистів, що розпалюють ненависть — медійники

Ця заява отримала шквал критики з боку японського суспільства, яке підтримує територіальну цілісність України.

У ЦПД зауважили, що напередодні саміту G7, який відбудеться в Німеччині 26 червня, росія через лояльних політиків ще активніше намагається схилити Україну до перемовин.

Як повідомляв Укрінформ, у росії вважають, що зможуть створити альтернативу G7 - міжнародному клубу урядів семи високорозвинених країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-