росЗМІ поширюють фейк, що нібито українські пілоти вважають марним використання «Байрактарів»

росЗМІ поширюють фейк, що нібито українські пілоти вважають марним використання «Байрактарів»

Укрінформ
російські ЗМІ поширююють фейки нібито від українських пілотів, що турецькі безпілотники «Байрактар» є фактично безпорадними.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України.

Центр зібрав чергову добірку дезінформації, маніпуляцій та фейків, які поширювали російські загарбники станом на ранок 23 червня.

Так, російські ЗМІ з посиланням на видання Foreign Policy повідомили, що «українські пілоти вважають використання американських ударних безпілотників MQ-1C Gray Eagle небезпечним, а турецьких «Байрактарів» – фактично марним. Все через значне посилення російських ППО. У ЦПЛ попередили, що це маніпуляція.

Водночас, колаборант-«керівник» тимчасово захоплених росіянами територій Херсонської області Кирил Стремоусов розповсюджував дезінформацію, заявивши: «ЄС розглядає варіант депортації українських біженців, щоб створити додатковий мобілізаційний резерв для ЗСУ… Цей захід продиктований небажанням жителів півдня та сходу України вступати до лав ЗСУ».

Читайте також: Поліція відкрила майже 250 справ за незаконні дії з гуманітаркою

Також дезінформацією у ЦПД назвали заяву Посольства рф у Вашингтоні, що «влада США повинна визнати – ЗСУ безперервно завдає ударів по житлових кварталах Донецька. Відповідальність за загибель мирних жителів несе не лише київський режим, а й Захід».

Як повідомляв Укрінформ, російська пропаганда використовує статтю китайського політолога Міньсінь Пейя, розповідаючи про «безсилля» Заходу перед «союзом росії та Китаю».

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-