Список «кандидатів» на санкції знову оновили: НАЗК додало кіркорова й подругу путіна

Список «кандидатів» на санкції знову оновили: НАЗК додало кіркорова й подругу путіна

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції підготувало новий санкційний список із 1018 фізичних та юридичних осіб, причетних до війни проти України.

Як передає Укрінформ, про це НАЗК повідомляє у Телеграмі.

«НАЗК підготувало новий список із 1018 фізичних та юридичних осіб, які причетні до війни проти України. Всього до списків вже внесені 15,5 тис. фізичних та 3,7 тис. юридичних осіб. Це частина від 100 тис. осіб, які підлягають санкціям, відповідно до Дорожньої карти індивідуальних санкцій, розробленої Міжнародною робочою групою Єрмака-Макфола, до складу якої входять і працівники НАЗК», - ідеться у повідомленні.

У поточний перелік потрапили керівники військових підрозділів російської федерації ітак званих «днр» та «лнр», компанії оборонно-промислового комплексу, банки та їхнє керівництво. Поміж інших, додане підприємство «Техінком», що виробляє бронежилети, та компанія «Будафон ЛТД», яка постачає для армії росії засоби радіозв’язку.

Читайте також: Сьомий пакет санкцій проти росії потрібен якнайшвидше - Зеленський

Також до списку потрапили пропагандисти й артисти. Поміж них засновник видавництва «Ексмо» і президент цього видавництва. У НАЗК зауважили, що видавництво випускає антиукраїнську, сепаратистську літературу, «окремі його видання ставлять під сумнів право української нації на власну державність та спотворюють історію».

У список потрапив співак і шоумен Філіп Кіркоров, який «досі «тікає» від теми війни в Україні, неодноразово заявляв про підтримку анексії Криму та вважає півострів частиною росії». Також НАЗК внесло у перелік Наталію Поривай, більш відому як Наташа Корольова, співачку, а також члена партії «единая россия».

Читайте також: Санкційний план групи Макфола – Єрмака вже виконаний на 48%

«Співачка обрала мовчазну позицію після вторгнення росії та бере участь у концертах на підтримку так званої «спецоперації», - пояснили у НАЗК.

Крім того, НАЗК пропонує ініціювати питання про включення до санкційних списків мільярдера Рустама Таріко – власника банку «Російський стандарт», співзасновника компанії Roust – одного з основних виробників алкоголю у Центральній та Східній Європі. Серед його активів – вілла на Сардинії за 15 млн доларів, два швидкохідні катери, літак Boeing 737 та ексклюзивні автомобілі.

Читайте також: Уряд пропонує РНБО ввести санкції проти «Роснефтегаза» і компанії «Татойл»

У перелік потрапила і близька подруга президента рф володимира путіна Світлана Кривоногих, активи якої оцінюються у 7,7 мдрд рублів. Вона та члени її родини є власниками гірськолижного курорту «Ігора», апартаментів у Монако вартістю 3,6 млн євро, 37-метрової яхти вартістю близько 5,4 млн доларів та іншого майна.

У НАЗК зауважили, що це вже 15-й перелік «кандидатів» на міжнародні санкції, який агентство надіслало до Міністерства закордонних справ України та Офісу генерального прокурора.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Національне агентство з питань запобігання корупції пропонувала додати до списку санкцій понад 1,2 тис. осіб та компаній, причетних до війни проти України, і серед них – власник LiveJournal та керівники компанії «Туполєв».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-