Санкції проти росії: НАЗК пропонує додати в список керівників «Туполєва» і ще понад 1,2 тисячі фігурантів

Санкції проти росії: НАЗК пропонує додати в список керівників «Туполєва» і ще понад 1,2 тисячі фігурантів

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції пропонує додати до списку санкцій ще понад 1,2 тис. осіб та компаній, причетних до війни проти України, і поміж них – власник LiveJournal та керівники компанії "Туполєв".

Як передає Укрінформ, про це НАЗК повідомляє у Телеграмі.

"НАЗК підготувало новий список із 1270 фізичних та юридичних осіб, які причетні до війни проти України", - ідеться у повідомленні.

Всього до списків вже внесені 14,5 тис. фізичних та 3,7 тис. юридичних осіб.

"Це частина від 100 тис. осіб, які підлягають санкціям, відповідно до Дорожньої карти індивідуальних санкцій, розробленої Міжнародною робочою групою Єрмака-Макфола, до складу якої входять і працівники НАЗК", - зазначили в агентстві.

Читайте також: Через санкції у росії розпочався дефіцит картону для харчової упаковки

У поточний перелік потрапило керівництво компаній, які перебувають під санкціями Європейського Союзу та США. Зокрема до нього включили керівництво підсанкційних науково-дослідних інститутів, які працюють на міністерство оборони російської федерації. Поміж інших у перелік додали керівництво медіа-майданчиків для поширення кремлівської пропаганди - телекомпаній “Перший канал”, “НТВ” та інших. Також у список потрапило керівництво компаній, що займаються видобутком надр, зокрема нафтових і газових, які є основним джерелом доходів рф для ведення війни. У список також додали банки та їхнє керівництво. “У перелік потрапили не лише росіяни, а й іноземці в керівництві банків, які працюють у росії”, - підкреслили в НАЗК.

Крім того, агенство запропонувало ініціювати питання про включення до санкційних списків керівників компанії "Туполєв" – головного підприємства авіабудівної корпорації під управлінням "ростеху", що виробляє бойові літаки та ракетоносці-бомбардувальники, а саме - президента Татарстану Рустама Мінніханова, який є головою ради директорів "Туполєва", керуючого директора Вадима Корольова та членів ради директорів підприємства. У перелік додали членів ради директорів Державного ракетного центру імені академіка Віктора Макєєва, яке є одним із найбільших науково-конструкторських центрів росії з розробки ракетно-космічної техніки, розробником балістичних ракет підводних човнів.

Також НАЗК пропонує включити у санкційні списки мільярдера Олександра Мамута, засновника медіахолдингу Rambler&Co, а зараз члена ради директорів Rambler Group.

Читайте також: Підсанкційний російський олігарх Фрідман хоче отримати українське громадянство - глава НАЗК

“Його SUP Media контролює популярний в росії LiveJournal та багато інтернет-видань, що висвітлюють війну в Україні, виходячи з наративів російської пропаганди”, - прокоментували в НАЗК.

Для розширення санкційних списків НАЗК формує перелік осіб, яких вважає причетними до війни. Це вже 14-й перелік кандидатів на міжнародні санкції, який НАЗК надіслало до Офісу генерального прокурора та Міністерства закордонних справ України.

Повні списки підсанкційних осіб і тих, на кого пропонується накласти санкції, можна переглянути на порталі "Війна&санкції" у розділі "Санкційні списки”.

У НАЗК нагадали, що особи, до яких пропонується застосувати санкції, мають шанс викреслити себе з цього списку. “Для цього необхідно виконати певні умови, наприклад, публічно засудити війну, залишити свої посади або зробити пожертву на користь України”, - зазначили в агентстві.

Детальніше про кроки, які повинен зробити кандидат на санкції, щоб виключити себе зі списку, можна дізнатись за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, прагнучи знизити ризики запровадження нових санкцій, мінфін росії частково обмежив публікацію даних бюджетної звітності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-