Президент подякував депутатам за підтримку низки ініціатив

Президент подякував депутатам за підтримку низки ініціатив

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський подякував народним депутатам України за те, що у понеділок була проголосована низка ініціатив, зокрема, за те, що український парламент ратифікував Стамбульську конвенцію.

Про це він поінформував у своєму зверненні, передає Укрінформ.

"Наразі наші депутати Верховної Ради вже розійшлися, а я - тут. І я хотів наразі їм подякувати. Ми часто їх критикуємо, але сьогодні вони зробили дуже гарну роботу. Я вдячний усім нашим народним депутатам, які підтримали нашу євроінтеграцію. Хочу відзначити голосування за Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству", - сказав Глава держави.

Зеленський уточнив, що цю конвенцію частіше називають Стамбульською, за місцем підписання. "Її в Україні довго, як то кажуть, "збивали", - десятки років, але головний її зміст - простий: це - зобов'язання захищати від насильства та різних форм дискримінації", - зазначив Президент України.

Він також подякував народним депутатам, які підтримали закон "Про управління відходами", і уточнив, що це - важливий екологічний документ, за який "ми боролися 3 роки". За його словами, цей Закон кілька разів зривавася через олігархічні впливи, але тепер він нарешті - проголосований.

Читайте також: Україна ратифікувала Стамбульську конвенцію

"Ухвалена і Антикорупційна стратегія – це також дуже важливо. Сподіваюся, що Рада і надалі буде працювати з таким же вагомим результатом", - поінформував Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 20 червня ратифікувала Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству щодо жінок і домашньому насильству (Стамбульську конвенцію).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-