У Байдена враховували можливість затяжної війни ще до вторгнення рф – WP

У Байдена враховували можливість затяжної війни ще до вторгнення рф – WP

Укрінформ
Адміністрація президента США Джо Байдена зважала на можливість затяжної війни в Україні ще до початку повномасштабного вторгнення росії.

Про це повідомляє The Washingtonn Post, передає Укрінформ.

За словами офіційних осіб, зараз США та їхні союзники готуються до тривалої війни в Україні, оскільки адміністрація Байдена прагне позбавити росію перемоги, нарощуючи військову допомогу Києву, одночасно намагаючись послабити наслідки війни, що дестабілізують світову економіку.

Читайте також: путін планував захопити Україну і спричинити хаос у Європі – Байден

Високопосадовець Держдепартаменту, який на умовах анонімності розповів про поточні міжнародні дискусії, сказав, що представники адміністрації Байдена обговорювали можливість затяжного конфлікту з глобальними побічними ефектами ще до лютого, коли розвідка США припустила, що путін готується до вторгнення.

Адміністрація Байдена сподівається, що нове озброєння, на додаток до послідовних хвиль санкцій та дипломатичної ізоляції росії, матиме значення для можливого завершення війни шляхом переговорів, потенційно зменшуючи готовність Путіна продовжувати боротьбу, сказав чиновник.

Читайте також: Джонсон прогнозує затяжну війну з рф та пропонує Заходу план з підтримки України

Навіть якщо ця реальність не матеріалізується негайно, офіційні особи вважають, що ставки на те, що росія не зможе поглинути Україну дуже високі, і адміністрація Байдена готова миритися навіть із глобальною рецесією та голодом.

У WP підкреслили, що рішення поставити Україні все складніше озброєння, таке як протикорабельні ракети та далекобійна мобільна артилерія, здатні знищити значні військові об'єкти або завдати удару вглиб росії, відображає зростання готовності західних столиць ризикнути ненавмисною ескалацією у відносинах з росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-