Статус кандидата прискорить входження України у внутрішній ринок ЄС - Шмигаль

Статус кандидата прискорить входження України у внутрішній ринок ЄС - Шмигаль

Укрінформ
Прем’єр міністр України Денис Шмигаль зазначив, що статус кандидата у члени Євросоюзу значно прискорить процес повного входження України у внутрішній ринок Європейського Союзу.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у своєму Твіттері.

Зокрема, Шмигаль повідомив, що Єврокомісія затвердила висновок про надання Україні статусу кандидата в ЄС та подякував Президенту Європейської комісії Урсулі фон дер Ляєн за це рішення.

“Статус кандидата значно прискорить процес повного входження України у внутрішній ринок ЄС і ефективно супроводжуватиме відбудову України відповідно до європейських стандартів”, - зазначив Прем’єр-міністр України.

Також він додав, що “вже у статусі держави-кандидата та як майбутній член ЄС Україна готова робити суттєвий внесок в стратегічний розвиток і зміцнення ЄС шляхом взаємодії у рамках Європейського зеленого курсу, питаннях енергетичної безпеки, продовольчої стабільності та кращої сполученості України та ЄС”.

Читайте також: Лідери країн ЄС згодні, що мир для України має бути таким, як бачить наш народ - Президент

Як повідомлялося, під час пресконференції за підсумками засідання колегії Європейської комісії Президент комісії Урсула фон дер Ляєн оголосила, що Єврокомісія рекомендує надати Україні статус кандидата в члени ЄС, що є обов’язковим формальним кроком перед розглядом питання на рівні Європейської ради.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-