Мир під диктовку росії є неприйнятним – Шольц

Мир під диктовку росії є неприйнятним – Шольц

Укрінформ
У росії мають усвідомити, що вони не будуть нав’язувати свої умови миру ані Україні, ані Заходу.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц на спільній з лідерами України, Франції, Італії та Румунії пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Лише Україна – Президент, уряд, парламент, український народ - вирішують, що є правильним для миру, від якого ми, на жаль, ще дуже-дуже далеко. росії має бути зрозуміло, що вона не зможе встановити мир під свою диктовку, їй не вдасться нав’язати українцям свої умови. Це не буде акцептовано ані українцями, ані нами», - заявив глава уряду ФРН.

Він зазначив, що Україна повинна мати сильну оборону. Нині країна потребує сучасних озброєнь, тож ФРН і партнери нададуть їй далекобійну сучасну зброю, управляти якою українських військових навчають на території Німеччини.

Шольц згадав у цьому контексті системи ПВО IRIS-T, які просила українська сторона. «Йдеться про те, щоб організувати захист на далекій відстані», - сказав канцлер, зауваживши, що ця робота відбувається разом з партнерами, США та Великою Британією, які погодилися надати ЗСУ системи залпового вогню.

Напередодні міністр оборони ФРН Крістіне Ламбрехт пообіцяла передати Україні 3 реактивні системи залпового вогню Mars II, які можуть уражати цілі на відстані понад 80 кілометрів. Крім того, відомо, що 4 реактивні системи залпового вогню нададуть США, ще 3 — Велика Британія.

Читайте також: Україна сама вирішуватиме, коли і на яких умовах припиняти війну — Макрон

Як повідомляв Укрінформ, 16 червня президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччнини Олаф Шольц, прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі та президент Румунії Клаус Йоганніс прибули в Україну.

Під час перебування західних політиків у Києві двічі лунав сигнал повітряної тривоги. У Берліні це розцінили як «попередження» з боку москви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-