У березні готувався замах на військово-політичне керівництво України - Єнін

У березні готувався замах на військово-політичне керівництво України - Єнін

Укрінформ
Правоохоронці підрозділів Міністерства внутрішніх справ спільно з СБУ ще у березні 2022 року запобігли терористичному акту щодо військово-політичного керівництва України.

Про це в ефірі всеукраїнського телемарафону поінформував перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, передає кореспондент Укрінформу.

"Те, про що ми говоримо, трапилося на початку березня цього року. Подальші деталі ми повідомимо уже після нашої перемоги, коли про це все дійсно можна буде розказати більш детально", - повідомив він.

Відповідаючи на питання, чи це був саме замах на Президента Володимира Зеленського, Єнін зазначив, що одним із завдань, що стояло перед зловмисником, було вчинення замаху на вище військово-політичне керівництво нашої держави.

І цей замах, за його словами, був вчасно попереджений спільними оперативними зусиллями Нацполіції і СБУ.

Читайте також: Зеленській із дітьми пропонували евакуюватися з України

Своєю чергою чиновник поінформував, що диверсійно-розвідувальна діяльність уже давним-давно стала однією з ключових складових українсько-російської війни. Він уточнив, що ворог активно використовує заздалегідь підготовлених і закинутих у нашу державу диверсантів - як і з-поміж громадян рф, так і їхніх посібників з-поміж громадян України.

"І спільними зусиллями підрозділів НПУ і СБУ наразі ми можемо говорити про знешкодження понад 90 ДРГ. Сукупно це понад 820 осіб затриманих, які обґрунтовано підозрюються у здійсненні диверсійно-розвідувальної діяльності проти нашої держави. Вони мали різні завдання і склад, та підготовку", - сказав перший заступник міністра внутрішніх справ.

Серед іншого, він наголосив, що робота з протидії диверсантам системна, і вона триває.

Зокрема, за його словами, днями на Житомирщині було затримано чергового посібника ворога, громадянина України, що збирав дані про переміщення українських військ.

Читайте також: СБУ заблокувала діяльність ІТ-компанії, яка працювала для терористів "лнр" і "днр"

За інформацією представника МВС, цей чоловік інформував ворога про місця проживання учасників АТО та дислокації українських військових підрозділів, а також - підказував позиції, які вигідніше займати військам рф у разі їхнього входження на українську територію. Цього громадянина було затримано.

Як повідомляв Укрінформ, радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що Президент України Володимир Зеленський пережив вже понад десять спроб замахів на його життя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-