СБУ заблокувала діяльність ІТ-компанії, яка працювала для терористів

СБУ заблокувала діяльність ІТ-компанії, яка працювала для терористів "лнр" і "днр"

Укрінформ
У Києві працівники Служби безпеки України заблокували діяльність ІТ-компанії, яка розробляла програмне забезпечення для окупаційних адміністрацій на сході країни.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє в Телеграмі.

Встановлено, що компанія постачала ворогу програмне забезпечення для збору комунальних платежів.

Одержані від жителів кошти керівники окупаційних адміністрацій направляли на фінансування незаконних збройних угруповань "лнр/днр", які беруть участь у повномасштабному вторгненні росії в Україну.

За допомогою нелегального програмного продукту загарбники перерахували до "бюджету" понад 10 млн грн.

Згідно з даними СБУ, незаконний бізнес організувала керівник компанії, яка укладала договори з представниками окупантів на обслуговування їхніх комп’ютерних систем.

Читайте також: Поліція затримала більш як 800 підозрюваних у диверсійній діяльності і передала їх СБУ - Єнін

Безпосередньо розробкою та адмініструванням програмного забезпечення займалися понад 10 працівників. Для маскування протиправної діяльності їх розосередили в різних регіонах, зокрема на тимчасово захоплених територіях.

Серед основних замовників послуг були захоплені російськими загарбниками підприємства та установи газо- та водопостачання.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Служба безпеки України заблокувала діяльність компанії, яка обслуговувала транспортні літаки російської федерації, тим самим завадивши рф обійти санкції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-