Зеленський повідомив подробиці розмови з Байденом

Зеленський повідомив подробиці розмови з Байденом

Укрінформ
Володимир Зеленський у телефонній розмові обговорив з Джозефом Байденом ситуацію на фронті та нові кроки санкційної політики щодо росії.

Про це Президент України повідомив у традиційному відеозверненні, передає Укрінформ.

«Провів сьогодні важливу розмову з президентом Америки Байденом. Сполучені Штати оголосили про нове посилення нашого захисту – новий пакет підтримки на мільярд доларів. Це береговий захист, артилерія, сучасні ракетні системи. Будемо чекати. Вдячний за цю підтримку, вона особливо вагома передусім для нашої оборони на Донбасі. Вдячний і за лідерство в мобілізації допомоги всіх партнерів. Є й новий пакет гуманітарної підтримки для України – на чверть мільярда доларів США. Обговорили з президентом Байденом також і тактичну ситуацію на полі бою, і те, як прискорити нашу перемогу. Санкції, політика, економічна взаємодія – готуємося до нових кроків», - розповів Зеленський.

Читайте також: Зеленський провів телефонну розмову з Байденом

Як повідомляв Укрінформ, у середу в Брюсселі відбулася третя зустріч Контактної групи з питань оборони України, яка зібрала представників оборонних відомств близько 50 країн. Цього разу до міжнародної коаліції з підтримки України долучилися Еквадор, Грузія, Молдова.

Сьогодні ж таки президент США Джо Байден оголосив про виділення нового пакета військової допомоги Україні на суму 1 мільярд доларів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-