Шмигаль обговорив з прем’єрами Албанії та Чорногорії євроінтеграцію України

Шмигаль обговорив з прем’єрами Албанії та Чорногорії євроінтеграцію України

Фото, відео
Укрінформ
Європейську інтеграцію України та майбутнє післявоєнне відновлення обговорив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час зустрічі в Києві із Прем’єр-міністрами Албанії та Чорногорії Еді Рамою і Дрітаном Абазовичем.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

«Вдячні за підтримку надання нашій державі статусу кандидата в члени Євросоюзу. Більшість українців підтримують сьогодні європейську інтеграцію. Для нас це важлива моральна підтримка в боротьбі проти повномасштабної російської агресії. Важливо, щоб надії та прагнення українського народу, який мужньо бореться з російськими загарбниками, були виправдані», — сказав Шмигаль.

Він подякував Албанії та Чорногорії за беззаперечну підтримку суверенітету й територіальної цілісності Україну, за підтримку українського народу в боротьбі за демократію у війні, розв’язаній росією.

Як зауважив Шмигаль, для України європейська перспектива важлива так само як зброя, санкції проти агресора та фінансова підтримка. «Адже ми захищаємо не лише свою країну, але захищаємо європейські кордони та демократію», - додав він.

Глава уряду Чорногорії відзначив, що цей візит — політична й моральна необхідність бути з українцями в цей час та подякувати за все, що вони роблять не лише для оборони України, а й для оборони всієї Європи. Абазович наголосив, що Україна може розраховувати на підтримку Чорногорії та Північної Македонії в питанні євроінтеграції.

Еді Рама підкреслив, що Албанія також підтримує кандидатство України в Європейський Союз та прагне долучитися до майбутньої відбудови, зокрема міста Ірпінь. Крім того, прем’єр Албанії висловив готовність допомагати в реабілітації українців, що постраждали від війни.

Читайте також: Статус кандидата в ЄС: Албанія, Чорногорія і Північна Македонія підтримують Україну

Як повідомлялося, 23-24 червня у Брюсселі має відбутися засідання Європейської ради, одним із питань якого буде розгляд заявки України на членство в ЄС та прийняття рішення щодо надання їй статусу країни-кандидата.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-