Клички просять німців не зволікати з наданням Україні зброї

Клички просять німців не зволікати з наданням Україні зброї

Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко та його брат Володимир нагадали німцям про те, що ЗСУ потребують сучасної оборонної зброї, аби зупинити російського агресора на своїй території.

Про це вони заявили в інтерв’ю популярному німецькому таблоїду Bild, передає Укрінформ.

Віталій Кличко зазначив, що за кілька сотень кілометрів від столиці йдуть запеклі бої. У росіян більше солдатів, більше артилерії і більше техніки, тому українцям терміново потрібна підтримка, заявив він. Політик зауважив, що Україна місяцями чує, що «незабаром» надійде зброя, але військові доповідають, що підтримка надходить лише частково, не в бажаному розмірі.

«Нам потрібна підтримка. Нам потрібні боєприпаси, потрібна сучасна зброя, оборонна зброя», - закликав Кличко. Він зауважив, що якщо хтось у Німеччині думає, що війна ще далеко, це не так, це може торкнутися будь-кого в ЄС, війна руйнує життя та «стукає в двері європейців і німців».

Читайте також: Кандидатство України в ЄС: українці хочуть почути спільне європейське "так" – Стефанчук

Відповідаючи на запитання, чи залишив путін плани захоплення Києва, мер міста висловив упевненість, що ні. «Київ був і залишається ціллю (путіна). І не лише Київ. путін особисто каже, що претендує на всю колишню російську територію. Він продовжить йти далі. Його інтерес не закінчується Києвом і на кордоні з Польщею. Я твердо переконаний, що путін піде так далеко, як ми йому дозволимо», - заявив міський голова, додавши, що Німеччина не повинна забувати, що й її території колись були частиною радянської імперії. Він поінформував, що тільки в Києві понад 300 будівель було зруйновано, понад 120 людей загинуло. Політик також закликав Німеччину перестати платити росії, адже кожна копійка, відправлена в рф, це – «криваві гроші».

На запитання, як довго триватиме війна, відповів Володимир Кличко. «Війна не буде вічною, це неможливо. За чіткої економічної ізоляції росії та підтримки України ця війна триватиме недовго. Я в цьому твердо переконаний – якщо ця підтримка буде. (Але) якщо Росія не побачить, що весь світ проти цієї війни, то вона триватиме», - сказав він.

Кличко-молодший погодився з тим, що для Заходу важливо зрозуміти, що якщо впаде Україна, впаде і Захід, якщо росіяни продовжать наступати, це буде надзвичайно небезпечно для кожного європейця. Він сподівається, що лідери ФРН, Франції та Італії, які планують днями відвідати Київ, краще зрозуміють ситуацію, необхідність підтримки з їхньої сторони, побачивши такі міста, як Буча, на власні очі.

Кореспондент брав інтерв’ю у братів Кличко на тлі зруйнованого кілька днів тому вагоноремонтного заводу.

Читайте також: Прем'єр Грузії заявив, що його країна найбільше заслуговує на статус кандидата в ЄС

Як повідомлялось, за даними ЗМІ, канцлер ФРН Олаф Шольц планує ближчим часом здійснити візит до Києва, куди його зпарошують вже кілька тижнів.

Фото: прес-служба Віталія Кличка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-