Кандидатство України в ЄС: українці хочуть почути спільне європейське

Кандидатство України в ЄС: українці хочуть почути спільне європейське "так" – Стефанчук

Укрінформ
Українці хочуть почути спільне європейське "так" під час ухвалення рішення щодо кандидатства України в Європейському Союзі.

Про це Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук сказав під час брифінгу з очільницею Палати представників Федерального парламенту Бельгії Еліан Тільє, передає Укрінформ.

"Я тут з однією місією. Приїхав поговорити про те, що під час ухвалення рішення про кандидатство України в Європейському Союзі, яке розглядатиметься 23-24 червня, українці дуже хотіли б почути спільне європейське "так"… Дуже сподіваюся на це. Така відповідь має стати потужним політичним імпульсом для кожного українця, а не для володимира путіна", – сказав спікер українського парламенту.

Він наголосив, що зараз українці ціною власних життів демонструють усьому світові, що таке відстоювання принципів та цінностей Євросоюзу.

"Також ми багато говорили про безпеку на Європейському континенті. Тому що війна не в Україні. Війна в Європі. Ніхто не знає, хто буде наступним", – додав він.

Читайте також: Руслан Стефанчук, голова Верховної Ради України

Голова ВР висловив вдячність бельгійським політикам за оборонну підтримку України, а також потужний санкційний тиск проти російської федерації. Окрім того, він подякував усім бельгійцям за солідарність із Україною.

Як повідомляв Укрінформ, представники Європейської ради проведуть предметну дискусію щодо надання Україні статусу держави-кандидата в члени Євросоюзу на засіданні 23-24 червня.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук здійснює робочі візити до різних країн світу з метою залучити більше підтримки та допомоги, а також переконатися в підтримці євроінтеграційних прагнень Української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-