Прем'єр Грузії заявив, що його країна найбільше заслуговує на статус кандидата в ЄС

Прем'єр Грузії заявив, що його країна найбільше заслуговує на статус кандидата в ЄС

Укрінформ
Прем'єр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що статус кандидата на членство в ЄС насамперед заслуговує Грузія, а потім уже Україна та Молдова.

Як повідомляє Укрінформ, про це інформує Грузия Online.

За словами прем'єра, Грузія заслужила кандидатський статус на шляху реформ, здійснених за останні 9 років.

"Давайте спочатку почекаємо, яким буде рішення. Якщо хтось на це і заслуговує, то заслуговує Грузія, а потім уже Україна та Молдова. Коли кажуть, що Україна у стані війни і тому їй потрібно надати. Вибачте, якщо надання статусу визначається війною, ми не хочемо війни, друзі, ми вимагаємо заслуженого статусу, який грузинський народ заслужив своєю 30-річною боротьбою на шляху будівництва демократії та реформ, проведених за останні 9 років», – заявив Гарібашвілі.

Раніше Гарібашвілі зазначав, що у разі відмови у наданні Грузії статусу кандидата на членство в Євросоюзі країна продовжить проведення реформ і не змінить оголошеного курсу на інтеграцію з Європою.

Як повідомлялося, Грузія та Молдова подали заявку на членство в ЄС 3 березня, слідом за Україною.

Читайте також: Президентка Грузії заявила, що уряд не дозволив їй відвідати Україну

Минулого четверга, 9 червня, лідери фракцій Європарламенту виступили із закликом до саміту Євросоюзу надати Україні та Молдові статус кандидата на вступ, а щодо Грузії попросили "працювати над таким статусом".

Також Європарламент ухвалив резолюцію щодо порушень свободи ЗМІ та безпеки журналістів у Грузії. Євродепутати закликали владу Грузії дотримуватися критеріїв, необхідних для членства в ЄС, включаючи верховенство закону, незалежність судової системи та свободу ЗМІ.

Фінальне рішення за заявками України, Грузії та Молдови Єврокомісія планує винести у п'ятницю, 17 червня.

Фото: Gov.ge

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-