Президентка Грузії заявила, що уряд не дозволив їй відвідати Україну

Президентка Грузії заявила, що уряд не дозволив їй відвідати Україну

Укрінформ
Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що уряд не дозволив їй здійснити візит до України та низки інших країн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Грузия Online.

Як заявила Зурабішвілі, вона прибула до Брюсселя для підтримки кандидатури Грузії, при цьому уряд відмовив їй у здійсненні візитів до низки країн.

«Я хотіла відвідати Францію, Польщу й, можливо, Україну, якій ми повинні дякувати за прискорений процес обговорення кандидатури (на вступ до ЄС), але знову отримала відмову», – сказала вона, зазначивши, що не може «сама врятувати всю бездіяльність уряду».

Раніше Зурабішвілі вже заявляла, що була змушена скасувати робочі зустрічі в Парижі, Брюсселі, Берліні та Варшаві через позицію уряду.

Вона також заявляє, що затверджена Європарламентом резолюція та коментарі правлячої партії після ухвалення документа не дають їй змоги ефективно захищати інтереси країни.

Читайте також: Грузія не повертатиме свої окуповані території військовим шляхом – Зурабішвілі

«Я вважаю, що відповідальна перед Конституцією, тому що стаття 78 Конституції зобов'язує мене робити все можливе, щоб цей процес просувався вперед. Я не вірю, що Грузія має якесь інше майбутнє, крім європейського», - заявила вона.

Як повідомлялося, в понеділок уряд Грузії подав позов до Конституційного суду країни проти президентки Саломе Зурабішвілі, вимагаючи роз'яснити її та свої права та повноваження.

Лідери фракцій Європарламенту виступили у четвер із закликом до саміту Євросоюзу надати Україні та Молдові статус кандидата на вступ, а стосовно Грузії попросили «працювати над таким статусом».

Також Європарламент ухвалив резолюцію щодо порушень свободи ЗМІ та безпеки журналістів у Грузії. Євродепутати закликали владу Грузії дотримуватися критеріїв, необхідних для членства в ЄС, включно з верховенством закону, незалежністю судової системи та свободою ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-