Україна хоче отримати юридичну точку відліку шляху до ЄС - Стефанчук

Україна хоче отримати юридичну точку відліку шляху до ЄС - Стефанчук

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук вважає головним завданням на сьогодні переконати європейські країни, які все ще вагаються у питанні щодо надання Україні статусу країни-кандидата на членство в ЄС.

Про це він заявив у інтерв’ю Укрінформу у контексті свого візиту до низки європейських країн.

“Великий робочий візит полягає у тому, що я їжджу, спілкуюся з моїми колегами парламентаріями, щоб донести основну ідею: Україна – це Європа, й Україна хоче отримати юридичну точку свого відліку шляху до ЄС. Ця точка – рішення про надання Україні статусу кандидата в члени ЄС”, - сказав спікер.

За його словами, вже відбулася низка важливих та продуктивних зустрічей у Німеччині, Франції та Нідерландах. Також передбачені зустрічі у Брюсселі. Завершальною точкою цього робочого візиту стане Австрія.

"Я тут для того, щоб, по-перше, подякувати тим людям, які підтримують Україну, а по-друге, для того, щоб поговорити зі скептиками, поговорити чесно, які в них є запитання, і запитань виявилося багато... Зокрема, це були запитання щодо того, чи ми розуміємо, що статус кандидата – це не членство, і попереду ще великий шлях. Я запевнив, що ми все розуміємо та готові", - сказав Стефанчук.

Він додав, що дуже важливо, аби країни ЄС сказали так щодо кандидатського статусу України.

"Ми зараз проводимо дуже велику та потужну роботу в Європі. Вона полягає в тому, щоб не тільки переконувати тих, хто сумнівається, а й просити своїх колег, які на 100% підтримують Україну, щоб вони також долучалися до такої місії – переконати підтримати надання Україні статусу кандидата на членство до Євросоюзу", - наголосив Голова ВР.

Читайте також: Стефанчук — про санкції щодо рф: Має бути не гомеопатія, а хірургія

Як повідомляв Укрінформ, 23-24 червня у Брюсселі має відбутися засідання Європейської ради, одним із питань якого буде розгляд заявки України на членство в ЄС та прийняття рішення щодо надання їй статусу країни-кандидата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-