Позиція Джонсона щодо України має міжпартійну підтримку в Британії - посол Сіммонс

Позиція Джонсона щодо України має міжпартійну підтримку в Британії - посол Сіммонс

Укрінформ
Позиція прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона щодо України має міжпартійну підтримку в політикумі цієї країни, і жодних змін у цьому сенсі не очікується.

Про це заявила посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс в інтерв’ю «НВ», передає Укрінформ.

«Підхід Джонсона щодо України абсолютно ясний і прозорий і користується міжпартійною підтримкою у Великій Британії. Члени делегації Лейбористської партії, яка відвідала вашу країну напередодні вторгнення, дали чітко зрозуміти, що надання політичної та військової підтримки, що просить Україна, є дуже важливим. Тому я б не очікувала жодних змін в цьому питанні для України», - сказала Сіммонс.

Вона також поінформувала, що згідно з соцопитуваннями, переважна більшість британців вважає неправильним те, що росія робить в Україні. За словами посла, це впливає на розуміння України парламентом.

«Будь-яка аналітика, яку ви читаєте у Великій Британії, однаково говорить як про неспровоковане та агресивне вторгнення росії в Україну, так і про дуже явне порушення міжнародного права з боку росії та загальну важливість того, що не можна дозволити певній країні ламати усталені правила», - акцентувала дипломатка.

Читайте також: Зеленський обговорив із Джонсоном новий оборонний пакет і гарантії безпеки

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон отримав вотум довіри від однопартійців по Консервативній партії 211 голосами проти 148 та залишився на посаді. Саме голосування щодо вотуму довіри главі британського уряду було спричинене скандалом із вечірками у розпал локдауну під час пандемії COVID-19 у травні 2020-го за участю самого Джонсона.

Фото: Andrew Parsons / No 10 Downing Street

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-