Реакції ОЧЕС на вимогу України виключити рф не було - посол Боднар

Реакції ОЧЕС на вимогу України виключити рф не було - посол Боднар

Укрінформ
У перші дні повномасштабної війни Україна на засіданні старших посадових осіб Організації Чорноморського економічного співробітництва порушувала питання виключення росії з Організації, але належної реакції не було.

Про це Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччини Василь Боднар сказав в інтерв’ю Укрінформу.

«У перші дні війни ми поставили питання про виключення росії з ОЧЕС через порушення нею всіх базових принципів Організації. За дорученням МЗС я виступив із такою вимогою на засіданні старших посадових осіб ОЧЕС. Яка реакція ОЧЕС? Ніяка», - заявив Боднар.

На його думку, це є свідченням більш глобальної проблеми, пов’язаної з ефективністю міжнародних організацій.

«Що, наприклад, зробила ООН для припинення агресії рф проти України? Евакуювала деяких цивільних, трохи опікується біженцями. Це добре, але вплинути на ситуацію в цілому, вжити ефективних превентивних дій для унеможливлення агресії, припинити агресію ООН не здатна», - сказав дипломат.

Читайте також: росія вивозить до Туреччини крадене українське зерно за підробними документами – посол Боднар

Як повідомляв Укрінформ, раніше в ООН заявляли, що організація не може з належною швидкістю надавати гуманітарну допомогу всім постраждалим через війну українцям з огляду на її жорстокість і масштаби, а також невирішеність безпекових питань для представників гуманітарних організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-