Посол Корнійчук вважає недостатньою допомогу Україні від уряду Ізраїлю

Посол Корнійчук вважає недостатньою допомогу Україні від уряду Ізраїлю

Укрінформ
Уряд Ізраїлю вважає за краще залишатися в зоні комфорту й утримується від надання Україні мінімальної оборонної допомоги у війні з росією.

Про це заявив на прес-конференції Надзвичайний і Повноважний посол України у Державі Ізраїль Євген Корнійчук, повідомляє Vesty.co.il, передає Укрінформ.

"Поки росія вбиває наших громадян, уряд Ізраїлю вважає за краще залишатися в комфортній для себе зоні й утримується від надання Україні мінімальної оборонної допомоги", – сказав Корнійчук.

За його словами, лише 10% раніше обіцяних касок та бронежилетів доставлені за місцем призначення, а українські солдати, які втратили кінцівки, так і не отримали запрошення до Ізраїлю для підбору їм протезів.

Водночас посол підкреслив, що саме уряд Ізраїлю утримується від допомоги Україні. "Мені важливо подякувати ізраїльтянам, а також ізраїльським організаціям та компаніям, які допомагають Україні з першого дня війни. Уряд же Ізраїлю має зважити моральний аспект і вирішити нарешті, чи приєднується він до табору справедливості, як це зробили інші демократії світу. Від народу Ізраїлю ми відчуваємо щиру любов та симпатію. Уряд Ізраїлю висловлює емпатію лише на словах – а це велика різниця", – зазначив Корнійчук.

Читайте також: Ізраїль відправив 15 тонн медобладнання і ліків для «Охматдиту»

Дипломат знову попросив Ізраїль передати Україні комплекси ПРО "Залізний купол", хоча раніше в Єрусалимі неодноразово роз'яснювали, чому такі постачання неможливі. "Так само, як Ізраїль захищає жителів прикордонних з Газою районів від ракет ХАМАС, ми зобов'язані захистити наших громадян від російських обстрілів", – сказав посол.

Як повідомляв Укрінформ, посольство Ізраїлю 17 травня поновило роботу в Києві.

Фото: Ярів Кац

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-