Стефанчук: Гірше принижувати росію, ніж це робить путін, дуже складно

Стефанчук: Гірше принижувати росію, ніж це робить путін, дуже складно

Відео
Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук вважає, що гірше принижувати росію, ніж це робить президент рф Володимир путін, дуже складно.

Про це Стефанчук заявив в ефірі французького телеканалу BFMTV, передає Укрінформ.

Зокрема, відповідаючи на питання про своє ставлення до того, що президент Франції Еммануель Макрон вже вдруге закликав “не принижувати росію” з огляду на можливість майбутніх переговорів щодо досягнення миру, Стефанчук зазначив: “Я вважаю, що гірше принижувати росію, ніж це робить її керівництво, це дуже складно. Дуже складно гірше принизити народ своєї країни, ніж це робить володимир путін. Дуже складно так принизити в історичному контексті свою державу, як це зробив президент росії”.

За словами Стефанчука, в першу чергу треба зрозуміти головну річ, що Україна воює за себе, за свою землю, ні на кого не нападала і хоче миру.

Читайте також: Заклики уникати «приниження росії» можуть лише принизити Францію - Кулеба

“Ми хочемо миру, як ніхто інший, тому що гинуть наші солдати, гинуть наші громадяни. Ми не обстрілюємо російську федерацію, вона обстрілює Україну. Тому справді — досить принижувати російський народ з боку президента росії володимира путіна і його оточення”, - сказав Голова ВР.

Як повідомлялося, президент Франції Еммануель Макрон заявив у інтерв’ю французьким ЗМІ, що путін, розпочавши повномасштабну агресію проти України, зробив історичну і фундаментальну помилку. Водночас, на думку Макрона, зараз важливо «не принижувати росію», щоб після завершення бойових дій можна було знайти вихід, використовуючи дипломатичні зусилля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-