Корея може стати для України моделлю у відбудові – Арахамія

Корея може стати для України моделлю у відбудові – Арахамія

Укрінформ
Південна Корея, яка пройшла період відновлення і стала однією з найпотужніших економік світу, може стати для України рольовою моделлю у відбудові.

Про це заявив голова фракції партії «Слуга народу» Давид Арахамія під час зустрічі з представниками парламенту Південної Кореї, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу політсили.

«У нас із Південною Кореєю багато спільного. Обидві країни мають неадекватного сусіда з диктатурою, обидві країни – молоді демократії, Україна й Корея мають окуповані території, хочуть, щоб їхні народи розвивалися, і мають постійно бути готовими захищати себе у війні», – зауважив політик.

На зустрічі обговорювалися також можливості співпраці військово-технічної співпраці та у сфері високих технологій.

«Ми зі свого боку продемонстрували досягнення України у сфері цифрової трансформації, чим наші колеги були приємно здивовані», – зазначив Арахамія.

За його словами, обговорювалися й питання співпраці між урядами двох країн. Найближчим часом до Південної Кореї вирушить українська делегація, до складу якої входитимуть політики і бізнесмени, щоб закріпити досягнуті домовленості.

Читайте також: Корнієнко у Вільнюсі обговорив всебічну підтримку України з керівництвом Литви

Як повідомлялося, 5 червня парламентська делегація Республіки Корея на чолі з головою правлячої партії “Сила народу” Лі Джун Соком відвідала Київщину. Корейські парламентарії побували на місці поховання закатованих мирних жителів у Бучі та оглянули зруйновані житлові квартали в Ірпені.

Фото: sluga-narodu.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-